En els últims anys la fisioteràpia ha mostrat un creixement enorme, tant en l'aparició de noves tècniques de tractament com en els avanços en investigació i en l'evidència científica.

L'electròlisi percutánea múscul-esquelètica forma part de les tècniques de fisioteràpia invasiva que van començar a aplicar-se fa tan sols una dècada. Amb el treball investigador d'alguns fisioterapeutes hui en dia la tècnica està molt depurada: sabem quan l'hem d'aplicar, com, amb quina pauta i amb quin control.

 

L'electròlisi percutánea consistix a abordar el teixit danyat múscul-esquelètic (tendinopaties, lesions musculars, punts gatell, fàscies, ganglions,...) amb una fina agulla per mitjà d'un procediment ecoguiat. El fet d'arribar amb l'agulla al teixit diana davall la visualització ecogràfica fa que la tècnica siga precisa i segura (s'evita l'accés amb l'agulla per zones com pas de gots o nervis) .

Quan l'agulla ja està col·locada en la zona diana es connecta la mateixa per mitjà d'un manipulo a un aparell de fisioteràpia invasiva. A través de l'agulla es fa fluir un corrent galvànic que arriba directament al teixit que ens interessa treballar. El corrent galvànic provoca una reacció inflamatòria en el teixit estimulat que promou una reacció de reparació per part de l'organisme. Els efectes secundaris són mínims si la tècnica està ben indicada i s'aplica correctament.

L'electròlisi percutánea ha demostrat ser molt eficaç en el tractament de:

 o Patologia tendinosa: tendinopaties agudes i cròniques, tendinosis, tenosinovitis, tendinopaties calcificants,... Els tendons més tractats són el rotulià, l'Aquil·les o el supraspinós en el muscle entre altres.

 o Patologia muscular: ruptures fibril·lars, fibrosi post-traumàtiques...

 o Fasciosis plantar

o Punts gatell miofascials

o Adherències en cicatrius

o Ganglions

En la nostra clínica volem estar actualitzats i per això ja els podem oferir este tractament. Si precisa més informació sobre esta tècnica aplicada al seu cas concret no dubte a consultar-nos.

 Tel. 963953661